×
پیکر «طوفان» سینما بدرقه شد/ مردی که نه قدر دید و نه بر صدر نشست + گزارش تصویری اختصاصی
اخبار

پیکر «طوفان» سینما بدرقه شد/ مردی که نه قدر دید و نه بر صدر نشست + گزارش تصویری اختصاصی

سایز متن

پیکر «طوفان» سینما بدرقه شد/ مردی که نه قدر دید و نه بر صدر نشست + گزارش تصویری اختصاصی

مراسم تشییع زنده یاد رضا صفایی‌پور امروز با حضور هنرمندان به سمت خانه ابدی‌ برگزار شد.

مراسم تشییع پیکر رضا صفایی‌پور معروف به «طوفان» امروز صبح (سه‌شنبه ۲۸ آذر) با حضور جمعی از هنرمندان در خانه سینما برگزار شد. علی دهکردی، پژمان بازغی، جعفر گودرزی، محمد شیری، فرید سجادی‌حسینی، اصغر همت، مهوش وقاری از جمله حاضران در مراسم بودند.

در ابتدای مراسم کامران ملکی در سخنانی بیان کرد: من سال‌ها در خانه سینما مراسم وداع اجرا کردم. در همه این سال‌ها اولین نفری که برای وداع با همکارانش وارد حیاط می‌شد رضا صفایی بود.

وی درباره حضور کمرنگ هنرمندان در این مراسم بیان کرد: متأسفانه به علت آلودگی هوا بسیاری از دوستان نتوانستند در این مراسم شرکت کنند. سن همکاران طوفان هم سنی نیست که با این آلودگی در این مراسم شرکت کنند، اما در این چند روز در رسانه‌ها دیدید که چقدر از او یاد شد.

وی ادامه داد: امروز وداع سنگینی داریم. امروز با حجم زیادی از غیرت، معرفت مهربانی لایتناهی و یک محبت بی‌بدیل وداع می‌کنیم. در هیبت بالای او یک قلب مهربان می‌تپید.

اصغر همت در ادامه با گلایه از نبود برخی هنرمندان در مراسم اظهار کرد: آدم بعضی وقت‌ها فکر می‌کند، صحبتی کند و بعد اتفاقی رخ می‌دهد که پشیمان می‌شود. با این حال آن‌هایی که رضا حق به گردنشان داشت باید این‌جا حضور می‌داشتند.

وی اضافه کرد: جوانی این‌جاست که می‌گفت فقط یک بار رضا صفایی‌پور را دیده است و از بوکان امروز آمده تا در مراسم شرکت کند. جای گلایه نیست و نمی‌توان خیلی حرف‌ها را بیان کرد.

همت تصریح کرد: زمانی ما در جشنواره‌های تئاتر بیانیه می‌نوشتیم و بعد دیدیم برخی حرف‌ها را تکرار می‌کنیم، من جلوی این کار ایستادم که دیگر بیانیه ندهیم وقتی هیچ فایده‌ای ندارد. من در یک دهه گذشته ارتباط نزدیکی با رضا صفایی‌پور داشتم. حرف‌هایی احساسی نوشتم که همه‌اش را نمی‌خوانم چون شاید مثل آن بیانیه‌ها آب در هاون کوبیدن باشد.

وی با اشاره به بخش‌هایی از نوشته خود، صفایی‌پور را جزو کسانی دانست که نه قدر دید و نه بر صدر نشست.

این هنرمند ادامه داد: او به دلیل نقش اصلی یک فیلم جایزه بین‌المللی گرفت، اما به او توجه نشد. من خودم درگیر پارکینسون هستم. پارکینسون کسی را نکشته است آنچه آدم را می‌کشد بی‌توجهی است. او یک انسان پاک و نجیب بود. آگاهی آکادمیک نداشت، اما صداقت داشت و نقشی را که بازی می‌کرد، باور داشت.

همت همچنین با انتقاد از برخی بازیگران بیان کرد که در این سال‌ها همه بازیگری ما به ژست و ادا تبدیل شده است.

عباس عظیمی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت در سخنانی عنوان کرد: صفایی‌پور طوفان مهربانی بود. من هرازگاهی در مراسم‌ها کنار او بودم. همچنین هرازگاهی با هم به صورت تلفنی گفت‌وگو می‌کردیم و فکر می‌کنم بخشی از گلایه‌های آقای همت به برخی دوستان صفایی‌پور برمی‌گردد. گاهی در پس زمینه گلایه‌های طوفان این بود که آن کسانی‌که باید زنگ بزنند، زنگ نمی‌زنند یا دوستانی، می‌توانستند او را در نقش یا اثری همراهی کنند، اما از او بهره نگرفتند.

وی اضافه کرد: ما در موسسه به نمایندگی از وزارت ارشاد تمام تلاش خود را کردیم که احوالپرسی و قدردانی از او را داشته باشیم، اما بخشی دیگر از گلایه‌‌ها مربوط به دوستانی است که کمتر حال او را می‌پرسیدند. من در این چند روز محبت‌ها و پیام‌های خیلی‌ها را در فضای مجازی نسبت به او دیدم، اما کاش این اظهار محبت‌ها و پیام تسلیت‌ها تا قبل از ۷۴ سالگی بود. به ویژه که ما این روزها در تدارک برگزاری شب یلدا بودیم و من وقتی شنیدم چه شده است بسیار شوکه شد.

عادل تبریزی هم در این مراسم گفت: در این سال‌ها از هنرمندان ممنوع‌الکار خیلی حرف زده شد، اما از هنرمندانی که ظرفیت داشتند از ظرفیت‌شان استفاده نشد، حرف زده نشد؛ هنرمندانی که خانه‌نشین شدند و کسی از آن‌ها ننوشت. عده‌ای در این سال‌ها از فیلم‌هایی گفتند که دوره‌شان تمام شده است و خدا نگذرد از کسی‌که گفت دوره این فیلم‌ها تمام شده است. همه هنرمندانی که در سینما کار می‌کنند شور و طوفان سینما را مدیون هنرمندان نسل صفایی‌پور هستند.

در ادامه مراسم پژمان بازغی رئیس انجمن بازیگران خانه سینما با اشاره به چند ماه حضورش در این انجمن و همراهی و دیدار با هنرمندان پیشکسوت عنوان کرد: گلایه‌ام از جوان‌ترهاست، از آن‌هایی که کار می‌کنند، اما بزرگان این عرصه را فراموش کرده‌اند. نباید فراموش کرد که این سینما به دلیل حضور چه کسانی به این‌جا رسیده است.

 

وی اضافه کرد: جای آقای صفایی‌پور بسیار خالی است. متأسفم که شرایط انجمن این اجازه را نداد خدمت ایشان برای دست‌بوسی برسیم. با این حال با حضور شما هنرمندان پیشکسوت است که این انجمن شکل صنفی می‌گیرد. متأسفانه بسیار تنها هستیم و بدتر از آن در شرایطی یکدیگر را دیدار می‌کنیم که می‌خواهیم هنرمند عزیزی را بدرقه کنیم.

ابوالفضل پورعرب بازیگر سینما نیز در این مراسم گفت: ممنونم که آمدید تا یک رفیق را به خانه ابدی‌اش برسانید. متأسفم که خیلی‌هایی که با او کار کردند را این‌جا نمی‌بینم.

وی ادامه داد: ما در فیلم‌ها کیف می‌کردیم و ارتباط خوبی با هم داشتیم. او از یک چیز رنج می‌برد و آن هم احوال نپرسیدن بود و متأسفانه می‌بینم حق داشت و گله‌اش درست بود. نسل ما نسل نگرانی بود و برایش یکدیگر مهم بودند. من هم خواهشم این است که هوای یکدیگر را داشته باشیم.

پورعرب در پایان سخنانش گفت: از خانه سینما با این‌که عضوش نیستم، تشکر می‌کنم که برایش این رویدادها مهم است.

علی دهکردی مدیرعامل خانه سینما به عنوان آخرین سخنران مراسم عنوان کرد: رضا عاشق سینما بود و شاید عاشق‌ترین به سینما بود. بازیگری شاید یکی از حسرت برانگیزترین حرفه‌های دنیا باشد که آتش به بیرون می‌اندازد ولی از درون بازیگر را می‌سوزاند. بیماری پارکینسون عشق واقعی رضا را از او گرفت و این برای او که همیشه قهرمان بود خیلی سخت‌تر بود. من از طرف خودم و نیز خانه سینما به خانواده ایشان تسلیت می‌گویم و امیدوارم آن تصمیم‌گیرندگان برای سینما که باید امروز می‌آمدند، این حرف‌ها را بشنوند چون خانه سینما باید بتواند به هنرمندان رسیدگی کند و ما می‌خواهیم که با دست‌های پُر از آن‌ها حمایت کنیم نه با شرمندگی!

وی با اشاره به شرایط سخت برخی از هنرمندان، گفت: چرا باید شرایط طوری باشد که وقتی هنرمندی می‌میرد، بگوییم راحت شد؟ از چه راحت شد؟ همه می‌دانیم و لازم به گفتنش نیست.

در پایان مراسم هنگامه صفایی‌پور دل نوشته‌ای را برای پدرش خواند و به این اشاره کرد که مردم او را به عنوان «بدمن» سینما می‌شناختند ولی مورد علاقه آن‌ها بود. وی در ادامه یادآور شد که در سال‌های گذشته پدرش حاضر به بازی‌ در هر نقشی نشده بود.

وی عنوان کرد: پدرم می‌گفت برای ارتزاق نباید هنر را فروخت و به همین دلیل حاضر نبود در هر نقشی بازی کند و اگر چه گزیده‌کاری تصمیم خودش بود، اما در این چند سال دیدم که چیزی در پدرم فرو ریخت.

پایان بخش مراسم خواندن نماز میت برای این هنرمند بود و سپس پیکر رضا صفایی‌پور به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) تشییع شد. بر اساس اعلام رسانه‌ها، پیکر این بازیگر در جوار مزار محمد زنده‌یاد محمد ورشوچی به خاک سپرده شد.

 عکس : عباس بغدادی

منبع: مهر

برچسب ها :
نویسنده

بنیاد مهر آفرین

13 دی 1402

مطالب مشابه

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای هنر